header banner
Default

Cathie Wood verwacht dat de marktwaarde van cryptocurrency in 2030 25 biljoen dollar zal bedragen


Cathie Wood van ARK Invest verwacht een market cap van 25 biljoen dollar voor de gehele crypto-industrie in het jaar 2030. Dat klinkt misschien alsof ze over een moment praat dat heel ver in de toekomst ligt, maar over zeven jaar is het al zover. In een nieuw interview met Benzinga zegt Wood dat institutionele beleggers waarschijnlijk zwaar in Bitcoin en andere digitale assets zullen investeren.

Een belangrijke stap in de goede richting zou volgens Wood de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF zijn.

Meer vraag dan aanbod

De analyse van Wood is redelijk simpel. “Als institutionele beleggers willen instappen, dan zorgt dat voor een gigantische hoeveelheid extra vraag naar Bitcoin, terwijl er nog maar een kleine hoeveelheid Bitcoin te verdelen is. De enige manier om dat op te lossen is via een hogere prijs”, aldus Wood tegenover Benzinga.

Uiteindelijk verwacht Wood dus een market cap van 25 biljoen dollar voor de gehele industrie, waar Bitcoin dan ongeveer de helft van zou innemen. Dat zou een Bitcoin koers van rond de 600.000 dollar opleveren.

Met die market cap van 12,5 biljoen dollar zou Bitcoin ook in de buurt van de marktwaarde van goud komen. Al zou het zomaar kunnen dat ook goud in dat scenario weer een hele hoop extra waard is geworden.

Bitcoin koers van 650.000 dollar

In het “meest logische” scenario zal de Bitcoin koers volgens Wood in 2030 op 650.000 dollar uitkomen. Een meer bullish scenario zou een verdubbeling daarvan opleveren.

“Bitcoin is het eerste globale, private, digitale en op regels gebaseerde monetaire systeem dat de wereld ooit heeft gezien. Dat is een gigantisch idee. Wij denken dat de totale cryptomarkt in 2030 op een waarde van 25 biljoen dollar uitkomt”, aldus Cathie Wood.

Op het moment van schrijven moeten we het nog doen met een Bitcoin koers van ongeveer 27.200 dollar en is een koers van 650.000 dollar nog ver en ver weg.

We mogen weer hopen dankzij de verhoogde kans op een Spot Bitcoin ETF, maar zekerheid hebben we nog niet. Al zullen we dat waarschijnlijk ook nooit krijgen in de financiële markten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Jacqueline Summers

Last Updated: 1702629602

Views: 510

Rating: 4.8 / 5 (92 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jacqueline Summers

Birthday: 1937-12-19

Address: 29910 Debbie Harbor Suite 044, Lake Patty, WA 01327

Phone: +4545622721347360

Job: Article Writer

Hobby: Aquarium Keeping, Skiing, Fencing, Telescope Building, Cocktail Mixing, Survival Skills, Mountain Climbing

Introduction: My name is Jacqueline Summers, I am a Precious, Determined, sincere, receptive, welcoming, forthright, risk-taking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.