header banner
Default

Dünya çapında en çok sevilen eski çizgi filmler! Bakın hangi yapımlar ilk ona girdi


Tüm zamanların en iyi çizgi filmlerinden hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden bazıları vardır ki pek çok insanın hayatına kazınmıştır. Aşağıdaki listede dünyada en sevilen çizgi filmlerden ilk 10'u listelendi. İşte o yapımlar...

DÜNYADA EN ÇOK SEVİLEN ESKİ ÇİZGİ FİLMLER

VIDEO: En Müthiş 10 Disney Channel Çizgi Dizisi
HOŞBEŞ

10. Looney Tunes

VIDEO: EN İYİ 30 CARTOON NETWORK ÇİZGİ FİLMİ(TÜRKÇE)
KodKahve

"Looney Tunes", hemen herkesin çok sevdiği Walt Disney'in ünlü karakterleri Bugs Bunny, Daffy Duck, Domuz Porky, Elmer Fudd, Sylvester, Tweety, Marvin the Martian, Tazmanya Canavarı, Wile E, Coyote ve Road Runner, Foghorn Leghorn, Yosemite Sam, Pepe Le Pew, Hızlı Gonzalez ve pek çok başka karakteri bir araya getiren oldukça uzun ömürlü bir çizgi dizi.

9. Scooby Doo

VIDEO: Unutulmuş cizgi filmler 💔 #shorts
°Soft_Quen°

"Scooby-Doo" çizgi filmi; Fred, Daphne, Velma, Shaggy ve konuşan köpek Scoobyy-Doo'dan doluşan genç bir arkadaş grubunun gizemli ve oldukça doğa üstü görünen sırlarını çözerek, suçluları adalete teslim etmelerini konu alıyor.

8. Şirinler

VIDEO: ESKİ MİNİKA GO ÇİZGİ FİLMLERİ - Bir Zamanlar Minika Go - Tüm Minika Go Çizgi Filmlerini İnceliyoruz!
Gizli Kod

Çok sevilen ünlü çizgi film "The Smurfs (Şirinler)", huzurlu bir ormanda mantardan evlerde yaşayan küçük mavi yaratıklar olan Şirinler'in başlarından geçen maceraları ve kötü büyücü Gargamel ile olan mücadelelerini konu alıyor.

7. The Poweerpuff Girls

VIDEO: TRT Çocuk Tarihi | Tüm Eski Yapımlar | Detaylı Tarih
Furkan Kılınç

Aksiyon ve macera türlerindeki "The Powerpuff Girls" çizgi filminde üç süper güçlü küçük kız, sürekli olarak dünyayı (veya en azından Townsville şehrini) canavarlardan ve düşmanlardan kurtarıyor.

6. Jetgiller

VIDEO: 80'lerin Unutulmaz 60 Çizgi Filmi
Şaşırt Beni

Gelecekte oldukça fütüristik bir dünyada geçen "The Jetsons", Jetson Ailesi'nin başından geçen maceraları konu alıyor.

5. Ninja Kaplumbağalar

VIDEO: DÜNYA'NIN EN İYİ 10 ANİMASYON FİLMİ
Filmler ve Filimler

Aksiyon ve macera türlerindeki "Teenage Mutant Ninja Turtles (Ninja Kaplumbağalar)" çizgi filmi, mutant kahramalar olan dört kaplumbağa ve onların ustası olan bir fare, New York lağımlarında yaşarak şehri korumak için dövüş sanatlarında ustalaşıyor.

4. Tom ve Jerry

VIDEO: ÇİZGİ FİLMLERİN EN ESKİ HALLERİ! 😱 @EXVEGAcom
Bilgi Camiası

1940 yılından bu yana tekrar tekrar çekilen "Tom and Jerry (Tom ve Jerry)"nin yıllar içinde pek çok dizisi ve filmi çekildi. Çok sevilen çizgi film "Tom and Jerry (Tom ve Jerry)", bazen hiç geçinemeyen bazense sıkı dost olan kedi Tom ve fare Jerry'nin maceralarını konu alıyor.

3. Taş Devri

VIDEO: AKİNATOR NASIL BİLİYOR? Sırrı Çözüldü! İndirip İnceliyoruz! 🔮
Bilgi Camiası

Macera ve komedi türlerindeki "The Flintstones (Taş Devri)" çizgi filminde, taş devrinde yaşayan iki aile olan Flinstones (Çakmaktaşlar) ve Rubbles (Molozlar), günümüzden oldukça farklı bir dünyada bize oldukça benzer görünen yaşamlar sürüyorlar.

2. Sünger Bob

VIDEO: BU DİZİNİN OLAYI NE?! 😨 Wednesday Korkunç GERÇEKLER! 😱
Bilgi Camiası

Komedi türündeki "SpongeBob SquarePants (Sünger Bob Kare Pantolon)" isimli ünlüçizgi filmde, bir hamburgercide restoranında çalışan, okula giden ve bir su altı ananasında yaşayan konuşan bir deniz süngerinin ve dostlarının eğlenceli maceralarını izliyoruz.

1. Pokemon

VIDEO: ÇOCUKLUĞUN ERGENLİĞİNE KARŞI || 123 GO! GOLD En Eğlenceli Bilindik Anlar
123 GO! GOLD Turkish

Macera ve aksiyon türlerindeki çizgi film "Pokemon", insanların evcil hayvan gibi sahip oldukları ve yarıştırdıkları Pokemon'larıyla yaşadığı bir dünyayı izliyoruz. Ash Ketchum, Pokemon'u Pikachu ve arkadaşları güçlü yaratıklarla dolu bu dünyayı keşfediyor.

Sources


Article information

Author: Charlene Townsend

Last Updated: 1704173882

Views: 688

Rating: 4.3 / 5 (30 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Charlene Townsend

Birthday: 2009-01-12

Address: 063 Robinson Shores Suite 974, Hamiltonmouth, HI 65879

Phone: +3902744925680891

Job: Astronomer

Hobby: Card Games, Amateur Radio, Horseback Riding, Skateboarding, Calligraphy, Gardening, Whiskey Distilling

Introduction: My name is Charlene Townsend, I am a brilliant, rare, Colorful, clever, sincere, forthright, priceless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.