header banner
Default

Het bijzondere verhaal van een Nederlander over het worden van een rijk met golfballen


Vandaag de dag zijn er talloze manieren om veel geld te verdienen. Het digitale tijdperk waarin we leven biedt wat dat betreft enorm veel mogelijkheden. ChatGPT gaf deze week bijvoorbeeld nog vier tips hoe je met kunstmatige intelligentie, ofwel AI, geld kunt verdienen. Uiteraard heb je niet perse het internet nodig om rijk te worden. Dit blijkt wel uit het intrigerende verhaal van de Nederlandse Nickey Dörfel. Hij gebruikte golfballen om zijn rekening tot gigantische hoogtes te laten stijgen.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB Advertentie Anycoin Direct

Nederlander loopt binnen dankzij golfballen

VIDEO: Bijzonder beroep: Nicky is GOLFBALLENDUIKER | Omroep Brabant
Omroep Brabant

Dörfel is een zogenoemde golfbalduiker en verdient hier bakken met geld mee. Het opduiken van golfballen was altijd al een hobby van de inmiddels 34-jarige Dörfel, maar toen hij 20 jaar oud was besloot hij om hier zijn geld mee te verdienen. Hij begon zijn eigen bedrijf genaamd ‘golfballennederland.nl’ en verzamelde talloze golfballen van verschillende golfbanen uit het water.

Nadat hij werd gevraagd om tijdens de finale van de DP World Tour Final, een wereldwijd golftoernooi gesponsord door een staatsbedrijf in Dubai, golfballen op te duiken, kreeg hij wereldwijde aandacht. Met als doel de golfwereld te verduurzamen, zette hij samen met een vriend een nieuw internationaal bedrijf op genaamd ‘Golf Square International’.

Alle ballen die worden verzameld, worden in een loods van 1.600 vierkante meter opgeslagen. Nadat ze zijn schoongemaakt worden ze verkocht voor tussen de vijftig cent en twee euro per stuk. Zowel particulieren als golfshops zijn geïnteresseerd in het kopen van deze golfballen.

Inmiddels is zijn bedrijf operationeel op 250 verschillende golfbanen over de hele wereld. Met zo’n 20.000 gevonden balletjes per dag kun je zelf de rekensom maken van de gigantische verdiensten.

Gemakkelijk is het werk van Dörfel echter niet. De wekker staat vaak om 04.00 uur s’ochtends om zo te voorkomen dat de ballen om zijn oren vliegen. Eerder deze week kon je nog op Crypto Insiders lezen dat hard werken één van de tips is die selfmade miljonairs op Reddit hadden gedeeld.

Bijdrage aan het milieu

VIDEO: Nederlandse golfballen gigant PremiumGolf - Nummer één in Gebruikte golfballen en Lakeballs.
Luuk Schelling

Naast de leuke verdiensten draagt Dörfel ook nog eens zijn steentje bij aan het milieu. Wanneer een golfbal voor een lange tijd in het water ligt, knapt hij op een gegeven moment. Het kan dan honderd tot zelfs duizend jaar duren voordat de bal vergaan is en de plastic deeltjes zijn schadelijk voor het milieu.

Post Views: 11

Sources


Article information

Author: Andrew Tate

Last Updated: 1703117641

Views: 866

Rating: 4.4 / 5 (98 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Andrew Tate

Birthday: 2021-06-05

Address: 742 John Ports Apt. 031, New Michael, IL 95765

Phone: +4688502271190800

Job: Librarian

Hobby: Beekeeping, Snowboarding, Writing, Scuba Diving, Arduino, Cooking, Photography

Introduction: My name is Andrew Tate, I am a irreplaceable, clever, welcoming, Open, unswerving, resolved, bold person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.