header banner
Default

I 2014 blev Bitcoin den mest ustabile valuta


Table of Contents

Ingen andre valutaer klarede sig i 2014 så dårligt som den virtuelle valuta, bitcoin

Bitcoins kan bruges til mange ting - blandt andre køb af en Tesla-bil. Men efterspørgslen er tilsyneladende vigende. (Foto: © KAREN BLEIER, Scanpix)

I det meste af 2013 blev bitcoin-ejere forgyldt, da værdien af den virtuelle valuta eksplodere fra ganske få dollars til pludselig over tusinde dollars stykket.

Men i 2014 har bitcoinen klaret sig så dårligt, at bitcoin-køberne havde været bedre stillet, hvis de havde investeret i russiske rubler, eller en hvilken som helst anden af de 175 valutaer, som nyhedsbureauet Bloomberg fører statistik over.

I år er værdien af en bitcoin således faldet med 56 procent - og det gør bitcoins til årets sløjeste valuta, skriver bureauet.

Autonomt system

VIDEO: Remember In 2014 When John Stewart Told You To Buy Bitcoin?
Altcoin Daily

Bitcoin-systemet er et lukket, autonomt system, der kun findes på nettet. Mønterne herinde udstedes - eller 'udgraves' via kryptografiske kalkulationer af computere i systemet, og der er loft over, hvor mange, der nogensinde kan komme i omløb.

I løbet af 2013 steg kursen til omkring 1.200 dollars på den nu krakkede bitcoin-børs MtGox, og flere lande, især Kina, skred tidligere på året til handling mod valutaen. I Danmark sammenlignede Nationalbanken bitcoins med glasperler.

Uanset det store fald i kursen, er bitcoins dog fortsat langt fra værdiløse, omend kursudviklingen fortrinsvis er negativ. Netop nu sælges bitcoins til 314 dollars stykket på børsen Bitstamp.net, og der er efterhånden dukket flere steder op, hvor man kan betale med de digitale mønter.

Hårde stoffer

VIDEO: Hvad afgør egentlig prisen på Bitcoin?
P3 Essensen

Blandt de mere suspekte steder var blandt andre Silk Road-handelspladsen, hvor bitcoins kunne omsættes til hårde stoffer. Silk Road fandtes kun på Tor-netværket, hvor det er svært at spore folk, og da politiet lukkede Silk Road sidste efterår, skød kursen efterfølgende dramatisk i vejret.

Ved lukningen blev et stort millionbeløb i bitcoins konfiskeret, og en del af disse er allerede blevet bortloddet på auktion, hvor venturekapitalisten Tim Draper løb med hele puljen foran flere interesserede. Forleden annoncerede de amerikanske myndigheder så endnu en auktion over bitcoin-millionerne fra Silk Road.

Umiddelbart før jul måtte den tidligere bitcoin-entrepenør Charlie Shrem indkassere en dom på to års fængsel for at have deltaget i en karussel, hvor penge blev cirkuleret ind og ud af Silk Road og dermed vasket hvide. Shrem var med sin Bitinstant-tjeneste ellers en af de mest kendte bitcoin-entrepenører.

Bitcoins er, trods historierne om narko og pengevask, ikke i sig selv ulovlige.

Sources


Article information

Author: Richard Mckinney

Last Updated: 1702749961

Views: 1129

Rating: 4.6 / 5 (85 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Richard Mckinney

Birthday: 2000-04-01

Address: PSC 5082, Box 4009, APO AE 89157

Phone: +4477206190481534

Job: Article Writer

Hobby: Drone Flying, Puzzle Solving, Aquarium Keeping, Sewing, Cooking, Table Tennis, Kite Flying

Introduction: My name is Richard Mckinney, I am a venturesome, candid, steadfast, talented, skilled, unyielding, irreplaceable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.